JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL om lønnsoppgjøret i staten: – Vi er ikke i nærheten

Kjersti Barsok sier avstanden mellom partene i statsoppgjøret er stor.
– Vi ser ikke noe annet alternativ enn å bryte, og be om Riksmeklerens hjelp, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

– Vi ser ikke noe annet alternativ enn å bryte, og be om Riksmeklerens hjelp, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

Morten Hansen

anders@lomedia.no

Etter å ha forhandlet siden forrige mandag, kastet alle arbeidstakerorganisasjonene kortene 30. april, og ber Riksmekleren om hjelp.

Norsk Tjenestemannslag (NTL), det største forbundet i staten, så ingen grunn til å fortsette.

– Dette har vært en krevende og omfattende forhandlingsrunde med mange krav på bordet. Staten ønsker store endringer i tariffavtalen, men vi er ikke i nærheten av en løsning NTL kan leve med. Vi ser ikke noe annet alternativ enn å bryte, og be om Riksmeklerens hjelp, sier Kjersti Barsok, forbundsleder i NTL. 

NTL peker spesielt på at det er stor avstand mellom partene når det gjelder arbeidet med å samle statens ansatte på like tariffavtaler igjen.

Samling av avtalene

I dag har LO og YS én avtale, mens Unio og Akademikerne har en annen. NTL sier statens tilbud innebærer at alle hovedsammenslutningene samles på Unio og Akademikernes avtale.  

– NTL er det største forbundet i staten og vi organiserer alle ansattgrupper. Vi må ha et system som gir de sentrale partene virkemidler til å drive fordeling og motvirke økte forskjeller. Både mellom de med lavest og høyest lønn, men også mellom arbeidstakere med like oppgaver og ansvar, sier 1. nestleder i NTL Ellen Dalen.  

NTLs hovedkrav inn i forhandlingene er økt kjøpekraft og likelydende tariffavtaler for alle ansatte. Med den forutsetningen at avtalene har kollektive virkemidler som sikrer alle ansatte, også i framtida.  

Staten er skuffa

Arbeidsgiver, representert ved statsråd Karianne Tung sier de ikke ble enige om en felles hovedtariffavtale, og heller ikke om den økonomiske ramma.

– Vi er skuffa over at det ikke har vært mulig å komme fram til en løsning ved årets lønnsforhandlinger. For staten har det vært viktig at partene kan samles om en felles hovedtariffavtale, og at vi holders oss innenfor frontfagsramma, seier Karianne Tung, digitaliserings- og forvaltningsminister (Ap).

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse